Bezoekers

143609
TodayToday79
YesterdayYesterday116
This WeekThis Week433
This MonthThis Month2507
All DaysAll Days143609
logo.jpg

Werkbezoek Kledingbank Beilen

Vandaag zijn wij op werkbezoek met Gemeentebelangen-Smilde-Beilen-Westerbork GBSBW geweest bij de kledingbank beilen,

Wij zijn zeer onder de indruk van het enthousiasme en de werkzaamheden die de vrijwilligers verrichten.

Het voorjaar staat voor de deur , tijd om de kasten op te ruimen.
Alle kleding die schoon en netjes is,kun je brengen naar de Kledingbank.
Gegarandeerd komt het goed terecht.
Ook serviesgoed,decoratie ,speelgoed,boeken,lakens en handdoeken zijn welkom.
Voor informatie bel Noortje. Tel. 0657412920.

 

Het resultaat besluitvorming raad van 7 maart 2019

 

 De coalitie heeft er geen seconde aan gedacht om de andere, niet coalitie partijen, ook maar een millimeter tegemoet te komen door bijvoorbeeld te zeggen: laten we proberen om SAMEN een nieuw stuk te produceren, waar de raad achter kan staan.

Hoe is deze contrastvorming eigenlijk ontstaan?

In onze optiek al direct na de verkiezingsuitslag, toen de PvdA, VVD en CDA hun Machtspolitiek wilden voortzetten. Uit armoede betrokken zij Gemeentebelangen erbij om hun Macht te onderstrepen.

Wij, als Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork, gaven met stip de voorkeur aan een breed Raadsprogramma, met een college bestaande uit drie portefeuillehouders, drie wethouders dus. Door de raad aangesteld. Gemeentebelangen Midden-Drenthe was hier voor de verkiezingsuitslag ook voor, maar liet door het toetreden tot de tegenpartij, die principes vallen.

Onze visie was mede gebaseerd op de denkwijze van de wereldberoemde politiek denker, Francis Fukuyama. Deze begaafde invloedrijke denker waarschuwt ook voor de “Machtspolitiek” , die zeker door de partijen die “aan de macht”zijn geweest ten koste van alles wordt gehandhaafd.

De raad van Midden-Drenthe past eigenlijk helemaal in het beeld van de beschrijving van de machtspolitiek, zoals Fukuyama waarschuwend beschrijft.

Het zou aardig zijn als de kiezer ons eerste verkiezingsprogramma uit de jaren zeventig nog eens zou lezen. Onze opvatting over religie in de politiek, toen reeds beschreven, past naadloos in de filosofie van Fukuyama. Als je religieus bent, dan kun je jouw religieuze overtuiging overal en altijd kenbaar maken, in woord en geschrift. Daar hoef je geen politieke partij voor te hebben met een godsdienstig etiket. Als Christen, Moslim, Joods of andere godsdienstige overtuiging, kun je jouw overtuiging uitdragen.

Dit geldt ook voor het tweede milieu, de school. Ook daar hadden we in 1970 al een heldere mening over en veroordeelden wij de achterhaalde schoolstrijd, waarvan wij het tijdperk al lang achter ons hadden gelaten.

Is het niet de hoogste tijd, dat die 23 raadsleden met hun besturen van de politieke partijen eens gaan nadenken, om de rest van deze “regeerperiode” eindelijk eens iets in saamhorigheid in het belang van de inwoners te gaan doen? De verloren energie in coalitie en oppositie is een verouderde verspilling.

En voor de mensen die het niet weten? Wel bel eens met Francis Fukuyama, hij is op dit moment in Nederland. Of lees zijn pas verschenen boek “Het einde van de geschiedenis en de laatste mens”.

Als die laatste raadsvergadering, met die zogenaamde uitvoeringsagenda nu eens de inleiding kan zijn voor een nieuwe aanpak, die kan zorgen voor de inrichting van een ambtenarenkorps waar de werkomstandigheden en het plezier in het werk weer vertrouwen wekt, een gemeentebestuur, waar hernieuwd vertrouwen uit gaat spreken en de PR de positieve kant weer op kan.

Charles

Oppositie en Coalitie lijnrecht tegenover elkaar

Klik op het bericht om het gehele artikel te lezen. (bron: DvhN)

 

Motie Marktgelden

De fractie van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork is zeer teleurgesteld en ontstemd over de uitkomst van een debat over de door deze partij ingediende motie over de herziening van marktgelden.

 

De wethouder hield aan, dat de marktgelden kostendekkend moeten zijn. Charles de Haas gaf het duidelijke voorbeeld, dat wanneer iemand een half broodje koopt, men toch ook niet de prijs van een heel brood betaald.

Thans geeft de verordening marktgelden geen mogelijkheid om voor een halve dag een plaats in te nemen op een markt- of standplaats. Het voorstel was, om dit wel mogelijk te maken. De CDA wethouder Schipper weigerde dit.

Charles de Haas zegt: “Zo gaat dit college voorbij aan de bijna 300 instemmende handtekeningen van de inwoners en de handtekeningen van alle marktkooplui in Smilde. Onvoorstelbaar van een coalitie, die aangeeft “tussen de burgers”te willen staan!!”

Ook werd gesproken over een wachtlijst. Er blijken twee aanvragen te zijn voor een notenstand, waarvan er één al weer is afgevallen. Dus zo uitgebreid is die wachtlijst ook niet.

Het is onbegrijpelijk, dat men niet instemt met de uitbreiding van de verordening met de mogelijkheid om een halve dag in te voeren.

Het is toch droevig, indien een wethouder financiën niet kan beseffen, dat de helft van 131,00 euro(strekkende meterprijs per jaar voor volle dag) uitkomt op 65,50! (per halve dag). Daarbij komt, dat er op geen enkele wijze wordt geluisterd naar de betrokkenen, dat het ook om principes en rechtvaardigheid gaat en dat een coalitie domweg de wethouder volgt en zo dictatoriaal de absolute macht opeist.

Waar zijn de inwoners? Waar zijn de betrokkenen? Op de markt, in de kou!

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor nadere informatie:   Charles de Haas

                                                  0592-412779   06-51856325