Bezoekers

120817
TodayToday137
YesterdayYesterday1619
This WeekThis Week2265
This MonthThis Month4689
All DaysAll Days120817
lijst5.jpg

Debatavond Westerbork

Geen politiek vuurwerk in Westerbork, maar wel een geslaagde avond

 

Westerbork - Een grote debatavond met politieke partijen werd op 5 maart gehouden in het Annie Londo buurthuis in Westerbork. De avond werd georganiseerd door de Buurtacademie Westerbork. Ondanks dat er geen sprake was van politiek vuurwerk werd het toch een geslaagde avond.

Alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing in Midden-Drenthe waren aanwezig met hun lijsttrekker en een potentieel raadslid die in Westerbork woont. Het thema was Directe democratie/burgerparticipatie. Onder leiding van gespreksleider Herman Beerda (oud statenlid) werden de politici uitgenodigd hun standpunt over dit onderwerp te geven.

Onder meer was er de vraag wat de politici gaan doen om te zorgen dat burgers meer bij het beleid betrokken worden. Het onderwerp gaf aanleiding tot onderlinge discussie. Het werd duidelijk dat alle partijen het belangrijk vinden om de burger vroegtijdig op de hoogte te stellen van plannen van de gemeente. Alle partijen zijn van plan op welke wijze dan ook regelmatig contact met de burger of groepen burgers te hebben.  

Ook vinden de politici het belangrijk dat de gemeente de burger pro-actief helpt bij moeilijke aanvragen om vergunningen en dergelijke. Na de pauze was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Hierbij kwam ook nog de geluidsproblematiek in Westerbork aan de orde. Door een vraagsteller werd geconstateerd dat er in Westerbork strengere geluidsregels gelden dan in de andere dorpen in de gemeente.

Conclusie van de avond was dat het een goede debatavond was geweest met ongeveer 60 belangstellenden in de zaal.

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn