Bezoekers

149528
TodayToday137
YesterdayYesterday280
This WeekThis Week1365
This MonthThis Month5234
All DaysAll Days149528
logo.jpg

Persbericht eigen woningstichting

Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork heeft als één van de voornaamste speerpunten voor de komende raadsperiode: versnelde woningbouw in Midden-Drenthe.

 

Met name sneller ruimte voor de jongeren en alleenstaanden.appartementen)

De wachtlijsten zijn nu veel en veel te lang. Betaalbare huurhuizen zijn het eerst nodig. Thans zijn de woningstichtingen verantwoordelijk voor de huidige gang van zaken. Weliswaar in samenspraak met de gemeente, maar zo ontloopt de gemeente de verantwoordelijkheid en zijn de burgers overgeleverd aan de logge lichamen.

Charles de Haas zegt: “Dit uitbesteden aan derden is een supervertragende factor. Het wordt de hoogste tijd, dat deze ivoren torens worden afgebroken. Kapitale gebouwen met dure structuren. En dan kunnen er wel zogenaamde afspraken worden gemaakt, maar als je naar het resultaat kijkt, dan zijn er lange wachtlijsten en de mensen waar het om gaat staan in de kou. Wat heeft het niet voor heftige inspanningen gekost om het belachelijk plan om garageboxen af te breken in Smilde van tafel te krijgen. Alleen al onbegrijpelijk, dat je een directeur van zo’n stichting niet eens te spreken krijgt als je daarom verzoekt. Kortom, tijd voor verandering!”

Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork wil weer een eigen woningstichting, met een beleid dat valt onder de verantwoordelijkheid van de raad.

Veel duidelijker voor de burger, de belastingbetaler en de woningzoekende. Bouwen van huur- en koopwoningen is sneller op elkaar af te stemmen en de plannen kunnen veel sneller worden gerealiseerd. Minder overhead en minder kosten van dure panden en managers. Korte lijnen, eigen onderhoudsdienst, efficiënt en goedkoper.

Nadere informatie:

Charles de Haas   0592-412779     06-5185632

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn