Bezoekers

198820
TodayToday62
YesterdayYesterday224
This WeekThis Week62
This MonthThis Month3680
All DaysAll Days198820
lijst5.jpg

Motie ondersteuning politie 26 september

PERSBERICHT   5 september 2019

Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork vindt als Onafhankelijke partij, dat vanuit de burgers, van onder op, de signalen moeten komen richting Provincie en Regering.

Daarom een reactie op steeds maar weer agressieve daden van onverlaten richting politie en hulpverleners. Hier moet veel strenger worden opgetreden als overtuigend is bewezen, dat mensen zich niet kunnen gedragen in onze samenleving.

Onze partij is van mening, dat er moet worden aangepakt. In een bevolking van 16 miljoen moeten regels worden gehandhaafd en criminelen worden gestraft. Dit signaal willen wij afgeven.

Nadere info,

Charles de Haas 0592-412779 o6-51856325

-Bijlage   Motie

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vanuit de pers en de eigen waarnemingen vindt onze partij het de hoogste tijd, dat politiemensen en andere hulpverleners hun werk ongestoord kunnen doen en dat diegenen die zich misdragen de lust daartoe ernstig wordt ontnomen. Een taakstrafje en een vermaning zijn ver onder de maat en onze samenleving is daar niet mee gediend.

Vandaar dat wij het initiatief nemen om de politiek op te roepen hun stem te laten horen en de verantwoordelijken te bewegen daadkracht te tonen.

Daarom onderstaande motie.  

Motie :           Strenger optreden tegen agressief gedrag tegen politie      

                     en hulpverleners

 

Ingevolge artikel 29 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden voor de gemeenteraad.

Behorende bij:

Raadsvergadering d.d.26 september 2019

Voorstel:                                                  

De Raad draagt de burgemeester als afgevaardigde van de raad van Midden-Drenthe op, om dit raadsbesluit, ter kennis te brengen aan alle andere gemeenten in Nederland en de Regering in den Haag.

Besluit:                  

Toelichting:

Het is van het grootste belang, dat er paal en perk wordt gesteld aan het onacceptabel lastig vallen van politie en hulpverleners. Lik op stuk beleid en strengere aanpak met zwaardere straffen. Tevens een hoge boete ter compensatie van de kosten, die nu voor de belastingbetaler komen.

____________________________________

Het is niet alleen voldoende de politie en andere hulpverleners met woorden te ondersteunen bij de uitoefening van hun werk.

Daadwerkelijk dient er nu ook iets te gebeuren, om onze samenleving te behoeden voor mensen, die zich buitensporig misdragen en het de politie en andere hulpverleners onmogelijk maken om op normale wijze hun werk te doen.

Dat politiemensen zich thans openbaar moeten beklagen bij korpsleiding en rechterlijke macht zou niet moeten voorkomen. Het is goed om van “onderop”, dat wil zeggen in dit geval, dat vanuit de gemeenten, de gemeenteraden als gekozen volksvertegenwoordigers van hun inwoners aan de bel trekken.

Groepering Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork

Charles C. de Haas, fr.vz.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn