Bezoekers

111982
TodayToday3
YesterdayYesterday22
This WeekThis Week95
This MonthThis Month664
All DaysAll Days111982

 

Het blijkt dat hondenpoep steeds meer en meer op plaatsen ligt waar het niet hoort, kortom een serieus probleem! Welgeteld acht! maal stelden wij het probleem van de hondenpoep aan de orde. De eerste keer was in 1986, toen een aantal mensen spraken over de overlast van hondenpoep. Ook het probleem van loslopende honden kwam toen aan de orde. Helaas werd er in 1986 niet aan gedaan en onze demonstratie in de raadzaal in Smilde met schepje en plastic zak, had op college en raadsleden geen enkel effect. Ook in 2012 blijft het college en de raad ongevoelig voor alle mensen, die last hebben van de overlast veroorzaakt door hondenpoep. Tijdens de laatste debat avonden voor de verkiezingen, werd door bestuursleden van diverse buurtverenigingen de aandacht op dit probleem gevestigd en alleen onze partij heeft gereageerd. Helaas was bij de andere partijen geen belangstelling voor de serieuze problemen, die inzake de hondenpoep bij veel mensen aandacht vragen.

Wij hebben vele moties aangaande de overlast van hondenpoep ingediend, maar de raad volgde volgzaam het gezag van het college en liet de poep op de plaats waar die niet hoort.

Ook de laatste keer in 2012 heeft de verantwoordelijk wethouder klagende burgers in de kou laten staan. Hij is niet van plan om er ook maar iets aan te doen.
Beste inwoners, deel uw visie met ons en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij willen opnieuw proberen om er iets aan te doen, mogelijkheden zijn o.a.:


- Aanleg van speciale uitlaatplaatsen voor honden
- APV aanpassen. (Algemene Plaatselijke Verordening)
- Aanlijngebod voor honden
- Opruimplicht

 

Wij willen graag via een motie of initiatiefvoorstel iets doen aan dit probleem. Wellicht heeft u zelf ook nog suggesties.
Kortom, wij zijn ook in 2018 bereid om er iets aan te doen en stellen het op prijs, als u ons uw mening en ondersteuning geeft. Want van onderstaande plaatjes wordt niemand vrolijk! (Dit was het resultaat na een wandeling van 20 minuten door Bovensmilde)

meidoornlaan schoolstraat 
 Meidoornlaan (Bovensmilde)  Schoolstraat (Bovensmilde)
 sickenstraat2  walstraat
 H.P. Sickenstraat (Bovensmilde)  Walstraat (Bovensmilde)
 de spil  sickenstraat
 Floralaan (Bovensmilde)  H.P. Sickenstraat (Bovensmilde)

 

Klik hier voor een oud persbericht uit 2010 uit de krant van Middendrenthe over het hondenpoepprobleem.

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ANBI logo