Bezoekers

131194
TodayToday15
YesterdayYesterday73
This WeekThis Week318
This MonthThis Month915
All DaysAll Days131194
logo.jpg
ina 

Ina Koning-Jager, fractielid, commissielid Welzijn. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Ik ben Ina Koning-Jager en woon sinds 1992 in Bovensmilde. Getrouwd met Jan Hendrik Koning. We hebben twee zoons, Marcel en Marco.

Na de lagere school in Zeyen heb ik de MDGO-AW gedaan in Assen. Hierna ben ik gaan werken bij Stichting SMD Noordenveld, een thuiszorgorganisatie, nu beter bekend onder de naam Icare. Naast het werken in de thuiszorg ben ik de opleiding voor verzorgende D gaan doen in Groningen. Na deze opleiding heb ik diverse cursussen in de zorg gevolgd; o.a. over dementie en injecteren.

Naast mijn werkervaring ben ik actief geweest als voorzitter van de peuterspeelzaal in Bovensmilde en als voorzitter van de MR van de praktijkschool in Assen. Tevens heb ik mij ingezet voor allerlei activiteiten op de scholen van onze kinderen.

Mijn hobby's zijn: in de tuin werken, schilderen en lezen.

Maatschappelijke betrokkenheid:

Binnen de peuterspeelzaal ben ik een aantal jaren actief bezig geweest als voorzitter. Dit was een periode dat we met elkaar veel hebben gedaan binnen de peuterspeelzaal. Ook ben ik een viertal jaren actief geweest als voorzitter van de praktijkschool in Assen. In deze vier jaar zijn we als MR veel bezig geweest om zaken voor de kinderen op de praktijkschool goed te regelen.

Mijn credo is: als je gelooft in jezelf, kun je overal komen. Ook vind ik het fijn om iets voor mijn medemens te kunnen betekenen. Vanuit die houding heb ik een weg gevonden in de zorg, die mij in mijn taakuitoefening veel voldoening geeft. Een groei in de functie van verzorgende tot later een uitgroei als algemeen directeur van Chalcedoonzorg in Bovensmilde, is daarvan het resultaat.

De zorg zit in mijn hart, zeg ik altijd. Ook sta ik altijd klaar voor mijn cliënten en ga voor ze door het vuur. Dat is vaak nodig, omdat de praktijk leert dat mensen die zorg nodig hebben, vaak een drempel over moeten. Immers, het is niet eenvoudig om zorg te moeten ontvangen. Daarbij komt nog dat het verkrijgen van zorg, de komende jaren niet meer vanzelfsprekend is. Door de besluitvorming in Den Haag hebben de gemeenten vanaf 2015 grote zorgtaken toebedeeld gekregen; een grote verandering voor gemeenten en cliënten.

Ik vind het erg fijn dat ik al een tijdje binnen de fractie van Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork actief ben op het gebied van alle zaken die betrekking hebben op de zorg. Ik hoop dan ook dat ik me de komende jaren bezig mag houden met de zorg, om deze voor zowel de ouderen als de jeugd, op een hoog kwalitatief niveau te mogen brengen voor de gemeente Midden-Drenthe. Ik zal voor de komende periode van 2018 - 2022 de commissiestoel van Zorg en Welzijn innemen en me daar blijven inzetten voor u als burger.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn