Bezoekers

213488
TodayToday48
YesterdayYesterday132
This WeekThis Week476
This MonthThis Month2139
All DaysAll Days213488
lijst5.jpg

Motie BMC

Inleiding : Op 4 juli 2019 heeft verslaggeefster Petra Wijnsema de vraag gesteld “Verdwijnt het BMC-rapport over de angstcultuur in de gemeente Midden-Drenthe in de la??

Antwoord Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork:
(pers/rtv drenthe) citaat: Charles de Haas, fractievoorzitter van oppositiepartij Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork, zegt dat er niets met het BMC-rapport gebeurt.”Interim-gemeentesecretaris Guus van den Berg gaat er niets mee doen. Waarom dan vijftig- tot zestigduizend euro besteden aan een onderzoek? Ik wil een evaluatie en een nader debat.

Mede conform deze visie is deze motie namens onze fractie ingediend.

Motie 5 : Verzoek aan het college om met een voortel te komen voor een openbare raadsvergadering met als onderwerp:
Evaluatie gang van zaken betreffende het BMC rapport.

Behorende bij: Raadsvergadering 7 november 2019

Voorstel:

De raad verzoekt het college om met een voorstel te komen om in een openbare raadsvergadering, waaruit blijkt op welke manier de aanbevelingen van het MBC- rapport zijn vertaald in de huidige situatie. En dat voorstel voor te leggen aan de raad voor 1 maart 2020.

Toelichting: Er is veel geld en energie gestoken in het BMC rapport. De raad dient op de hoogte worden gehouden van de ontwikkeling binnen het ambtelijk apparaat en de huidige stand van zaken.
Ook de inwoners hebben recht te weten hoe belastinggeld wordt besteed en wat de resultaten zijn. Dit dient te gebeuren in de openbaarheid van het uitwisselen van gegevens.

Groepering Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork

Charles C. de Haas, fr.vz.

Helaas is deze motie door de meerderheid van de raad in de begrotingsvergadering verworpen.

Praktisch moeten wij ons natuurlijk neerleggen bij deze uitspraak van de raad.
Maar ons commentaar is, dat wij afstand nemen van een doofpot. Wij staan als gemeente voor de belangen van onze inwoners en dat betekent voor ons, dat de gemeente er is voor de inwoners en dat de inwoners het recht hebben om inzicht te hebben in hetgeen er op en in het gemeentehuis is gebeurd en gebeurt. Het is toch het belastinggeld van de inwoners!
Onbegrijpelijk voor ons, dat men aankoerst op een doofpot.
Wij komen er in elk geval wel op terug.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn