Bezoekers

213486
TodayToday46
YesterdayYesterday132
This WeekThis Week474
This MonthThis Month2137
All DaysAll Days213486
logo.jpg

Kerst 2019

De Kersttijd brengt vaak een moment van bezinning. Omdat politiek niet alles is, maar alles wel politiek is, kijk je terug op het achterliggende jaar.

Wandelend door de bossen achter en rondom het herinneringscentrum Westerbork, genietend van rust en stilte, ontstaat het “terugkijken” vanzelf.

Er zijn veel gebeurtenissen in ons land, die kwaadheid en teleurstellingen veroorzaken. Het grove schandaal van een belastingdienst, die willens en wetens mensen gigantisch in diskrediet heeft gebracht. Hoe kan dit en worden de misdadigers ook gestraft? Dan de belachelijke opvattingen bij het UWV, om fraudeurs maar uit te betalen, omdat nader onderzoek te veel tijd vergt!! Dus betaal maar, dan kunnen we weer sneller naar de vrijdagmiddagborrel!
Dit als klein voorbeeld van landelijke schandalen. Om nog maar te zwijgen over de misdaden van de NAM, als verlengstuk van onze landelijke overheid.
Ook in Drenthe zijn er mensen, die al 14 jaar lijden onder dit wanstaltig beleid en elke dag nog uitzichtsloos in een schadepand wonen.
Misdaden blijven ongestraft, omdat er een tekort is bij de politie. Het onderwijs is onder de maat, omdat er personeel tekort is. Het reorganiseren naar één onderwijssysteem durft de overheid nog steeds niet aan.
In de zorg zijn er problemen in overvloed. Al jaren hadden we in onvervuilende auto’s kunnen rijden, maar de SHELL ( en andere olie maatschappijen) met de rijke aandeelhouders maakte de dienst uit en geen overheid, lees: onze gekozen volksvertegenwoordigers van landelijke partijen!, deden er ook maar iets aan.
Ons kleine Nederland wil voor aan staan en met geld strooien naar zaken, buiten Nederland. Waarom deze uitgaven niet eerst doen naar onze eigen inwoners? Waarom al die bezuinigingen, die ons nu gigantisch opbreken?
Waarom een zogenaamde schaalvergroting, die het tegendeel bewijst van hoe groter hoe beter.
Kortom, wat doe je er aan? Blijft er nog iets anders over dan je schouders ophalen en zeggen: “Laat maar, het helpt allemaal toch niets.”
Als je de ondergaande zon ziet, die in de verte de hemel helemaal rood kleurt met op de voorgrond een Drents veengat, waar vroeger veenarbeiders, ook in armoede werkten, dan zie je prachtige natuur, die tegelijkertijd een keerzijde oproept.
Onze natuur, die elke dag armer wordt door monocultuur, zo genaamde gewasbescherming, plastic vervuiling, storting van drugsafval,verkeerd beheer en zo nog veel meer.

Onze kleine politieke partij, die probeert om “er iets aan te doen”, heeft in het afgelopen jaar in de raadzaal het nodige gedaan en ook buiten de raadzaal is hard gewerkt. We staan altijd open voor de inwoners, want daar willen we de belangen voor behartigen, met raad en daad.

Maar nu eerst een woord van dank voor alle mensen die zich inzetten voor uw onafhankelijke partij Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork.

Namens Bestuur, Raadsfractie en Leden,

Heel fijne Kerstdagen, een goede Jaarwisseling en de
allerbeste Wensen voor 2020, met het belangrijkste:
een goede gezondheid!!,

Charles de Haas

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn