Bezoekers

218491
TodayToday123
YesterdayYesterday132
This WeekThis Week400
This MonthThis Month123
All DaysAll Days218491
logo.jpg

Persbericht WMD

Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork is ontstemd over het besluit om niet tot vervolging over te gaan van de ex-directeur van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. Dit besluit is genomen blijkt uit de stukken.
Een mandaat zo drastisch overschrijden en dat ongestraft kunnen doen vindt onze partij bizar. Er zijn mensen vervolgd voor mindere feiten. Toezichthouders, aandeelhouders en andere verantwoordelijken moeten zich de ogen uit het hoofd schamen. Het is maatschappelijk onverantwoord, dat ze er ook nog mee weg komen.

Fractievoorzitter Charles de Haas zegt: “ Wij willen ons ongenoegen bij motie uitspreken en daarbij tegelijkertijd het instemmen als aandeelhouder van de gemeente Midden-Drenthe ter discussie stellen. Waarom is er op voorhand geen ruggespraak geweest met de raad? Het is nog altijd geld van de inwoners, dat als parels voor de zwijnen is gegooid! Het kan toch niet zo zijn, dat dit soort zaken onder de tafel worden geschoven?”

Nadere informatie: Charles de Haas 0592-412779

Bijlage: Motie
Motie : Ongenoegen inzake genomen besluit bestuur WMD,
kenbaar maken aan Raad van Commissarissen en
Aandeelhouders, van raad van Midden-Drenthe.

Ingevolge artikel 29 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden voor de gemeenteraad.

Behorende bij: Raadsvergadering d.d. 12 december. 2019

Voorstel:

De Raad draagt het college op om aan bestuur WMD, Raad van Commissarissen en Aandeelhouders kenbaar te maken, dat de Raad van Midden-Drenthe het buitengewoon betreurt, dat de uitspraak, dat de onderste steen boven zou komen, niet gestand wordt gedaan.

Verhoging:

Toelichting:
Het is voor de consument niet logisch, dat verhogingen plaatsvinden en dat er geen samenhang is met de grote verliezen, die ongemandateerd zijn gedaan.
Relevant is ook de vraag, waarom de afgevaardigde van de gemeente Midden-Drenthe als aandeelhouder niet heeft gehandhaafd, dat de onderste steen boven dient te komen en daar hoort eventuele vervolging van de veroorzaker(s) bij.

Het beleid van de WMD om in het verleden allerhande nevenactiviteiten te ontwikkelen, is een grote miskleun geweest. Dit gaat ten koste van het belastinggeld van de Drentse inwoners. De mensen die gewaarschuwd hebben, werden als onmondig aan de kant geschoven.
Het is tegen veler rechtsgevoel, dat deze zaak voortijdig wordt afgebroken. Is oneervol ontslag van de veroorzaker aan de orde geweest?
Op 14 november 2019 heeft de afgevaardigd wethouder van Midden-Drenthe als aandeelhouder ingestemd en zich akkoord verklaard met het stopzetten. Nergens is bekend gemaakt, welk bedrag nodig is voor eventuele verdere vervolging. (Het wordt trouwens de hoogste tijd, dat directeuren, bestuurders en politici in het algemeen, die dit soort fiasco’s veroorzaken, vervolgd worden wegens nalatigheid of grove nalatigheid.) Het gaat hier om miljoenen van de belastingbetaler en daarom roept de raad de wethouder op, om de huidige verantwoordelijken mede te delen, dat de mening van Midden-Drenthe is, dat de rechtsvervolging de voorkeur heeft en de goedkeuring herroept.
Want, hoe is het mogelijk, dat iemand met een mandaat tot 3,5 miljoen, 17,5 miljoen ongestraft uitgeeft.
Hoe is het mogelijk, dat na Indonesië weer een deelname aan Wildlands plaatsvindt?
Waarom worden ondervraagden, die opeens een opmerkelijk geheugenverlies vertonen, zo soft behandeld?
Zelfs een onderzoek van de accountants in Indonesië levert op dat niet alle vragen zijn beantwoord.

Namens de Groepering Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork

Charles C. de Haas, fractie voorzitter.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn