Bezoekers

219101
TodayToday65
YesterdayYesterday81
This WeekThis Week146
This MonthThis Month733
All DaysAll Days219101
logo.jpg

Oproep aan GGZ Drenthe

Motie : Oproep aan de GGZ Drenthe

Ingevolge artikel 29 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden voor de gemeenteraad.

Behorende bij: Raadsvergadering d.d. 27 februari 2020
Voorstel:

De Raad spreekt een dringende oproep uit richting de GGZ Drenthe om actief en efficiënt haar verantwoordelijkheid te nemen om de overlast van haar cliënten in Beilen terug te dringen en daarover in de samenwerkingsovereenkomst op korte termijn bindende afspraken te maken en die ook na te komen.

Toelichting: De raad blijft klachten ontvangen van inwoners, aanwonenden, ondernemers over overlast die door de bewoners van het duurzaam verblijf en langdurig verblijf in de GGZ instelling(en) te Beilen worden veroorzaakt.
De raad wil een duidelijk signaal afgeven richting de GGZ dat de begeleiding van deze cliënten primair de verantwoordelijkheid van GGZ Drenthe is.
Ondanks alle pogingen die zijn gedaan om de overlast te doen verdwijnen en te doen verminderen is verbetering onvoldoende structureel.
De raad is op de hoogte van de inzet om met diverse partijen te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. De raad wil met deze motie dit proces versnellen en daarin de GGZ- Drenthe oproepen haar verantwoordelijkheid te nemen. Deze motie kan gezien worden als een laatste signaal alvorens over te gaan tot een oproep tot sluiting van het duurzaam verblijf. Iedereen is de overlast zat.
Namens de Groepering Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork
Charles C. de Haas, fractie voorzitter. .

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn