Bezoekers

213497
TodayToday57
YesterdayYesterday132
This WeekThis Week485
This MonthThis Month2148
All DaysAll Days213497
lijst5.jpg
charles

Charles de Haas, fractievoorzitter, raadslid, lid raadscommissie Algemene Zaken, lid Seniorenconvent. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Ik ben Charles de Haas en woon in Smilde sinds 1960. Getrouwd in 1968 met Janet en we hebben twee kinderen en inmiddels met grote trots drie kleinkinderen.


Na de, inmiddels helaas opgeheven, MAVO in Smilde ging ik naar de HBS in Oosterwolde. Toen volgde ik de kweekschool in Assen, waar ik mijn akte en hoofdakte voor onderwijzer haalde. Daar werd mijn politieke belangstelling gewekt en omdat ik in latere tijden ook in besturen van diverse organisaties kwam, werd mijn rol in de politiek steeds meer geactiveerd.


Naast 17 jaar commercie, was ik ook werkzaam bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, waar ik 25 jaar met veel genoegen rijexamens heb afgenomen, in vele plaatsen. Ook de examens voor gehandicapten en de werkzaamheden bij de afdeling aanpassingen waren heel intensief. Omdat ik de talen Duits, Engels en Frans goed beheers, kon ik de examens voor theorie en praktijk in die talen afnemen...

Intern ben ik daar tevens actief geweest in de OR en heb het initiatief genomen voor de oprichting van een categoriale vakbond "Het gilde van examinatoren", welke vakbond nu de grootste is binnen het CBR.


In verschillende (sport-) verenigingen heb ik bestuurlijke functies vervuld en ben ook voorzitter geweest van de Handelsver. Smilde.


In 1982 ben ik voor de eerste keer in de gemeenteraad gekozen van de voormalige gemeente Smilde. Na de herindeling, waar ik een fervent tegenstander van was, is onze groepering Gemeentebelangen- Smilde- Beilen- Westerbork gaan heten. Omdat ik het belang zie van Onafhankelijke politiek, ben ik medeoprichter van de provinciale Onafhankelijke Partij Drenthe, waar ik thans voorzitter van ben. Het raadswerk doe ik met veel genoegen en grote inzet. Vooral de verscheidenheid van onderwerpen, die allen van belang zijn voor onze samenleving, hebben mijn belangstelling. Vooral onderwijs heeft veel aandacht. Ik heb nu ruimschoots tijd om me in te zetten voor de belangen van burgers in onze gemeente en samen met de mensen die op onze kieslijst staan vullen we onze maatschappelijke betrokkenheid in. We hebben naar mensen gezocht, die de kwaliteit hebben om het raadswerk goed te doen, en dat is goed gelukt. Wij vinden, dat naast ambitie ook kennis en kunde aanwezig moet zijn om het toch pittige raadswerk voor de burger te kunnen invullen.


Ik heb veel hobby's en hoop die nog lang te mogen doen. (tennis, natuurbeheer, lezen, wandelen en fietsen) Ik voel me gedreven in de politiek en strijd voor recht en rechtvaardigheid. Natuurlijk is politiek niet alles, maar alles is wel politiek.
Tot slot: Goethe heeft gezegd: "Een enkeling kan het niet alleen, alleen velen, die zich op het juiste moment met elkaar verenigen".

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn